Reiki

REIKI

Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta och stress, ångest och fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet – en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle. Reiki i dess nuvarande form kommer från Japan, men har tusenåriga rötter i bland annat Tibet. Reiki är japanska och består av två ord – Rei, som betyder ”universell” och Ki, som betyder ”livsenergi” och motsvaras av kinesiskans Qi och Prana i Indien. Universell livsenergi syftar på den högsta kända energinivån, som sedan delas upp i ”lägre” energinivåer i olika sammanhang, som till exempel den energi man arbetar med i Tai Chi och Qi Gong.

Metoden Reiki arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen, som aktiverar ”må-bra-hormoner” i kroppen som till exempel oxytocin, dels genom kroppens subtila energisystem som vid exempelvis akupunktur och akupressur. Likheter finns även med terapier som Rosenmetoden, som går ut på att smärtsamma minnen lagras i kroppen i form av fysiska spänningar och blockeringar, och genom beröringen löser man upp spänningarna och klienten kan då släppa taget om det som orsakade smärtan från början. Reiki healing är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Därför behandlar man ofta hela kroppen, även om man har besvär som upplevs som begränsat till ett visst ställe.

Behandlingen kan ges och tas emot av alla, oavsett om man är spirituellt eller vetenskapligt lagd, och man behöver inte ”tro på healing” för att det ska fungera. Modern forskning om Reiki visar att metoden är effektiv i en rad olika sammanhang. Reiki klassas idag som rehabiliterande friskvård av Skatteverket.

På länken nedan hittar du forskning om Reiki:

http://www.reikiforbundet.se/forskning/forskning-om-reiki-introduktion

Unna dig en Reiki behandling som ger dig mer av den ”universella” QI energin. Brukar beskriva den som att den fungerar som en ”laddare” där du kan fylla på din energi om du känner dig urladdad, trött och tung. I fall där du går på mediciner eller är under läkarbehandling, rådfråga ALLTID din läkare först om detta passar dig!

För att boka en Reikibehandling och få tillgängliga datum/tider/priser gå in under kontakt och fyll i din förfrågan så kontaktar jag dig eller hör av dig till mig per mail för att boka en tid: info@lovebylopez.se