Yoga

YOGA

Ordet Yoga är sanskrit och betyder förening/balans. Yoga i sin helhet syftar till att skapa balans mellan kropp och själ. Yogan kommer ursprungligen från Indien och är minst 5000 år gammal. Yoga är en teknik för fysiskt, mentalt och andligt växande. Yoga är en hel vetenskap och det finns olika förgreningar och stilar inom formen. Många förknippar Yoga med bara fysiska ställningar men Yoga är så mycket mer. Yoga är ett system där man genom fysiska ställningar, andningsövningar, avslappning samt koncentrations- och meditationstekniker kommer i en djupare kontakt med sig själv. Nedan kommer en kort beskrivning av vilka Yogaformer jag erbjuder.

.

MINDFULLNESS YOGA/MIND YOGA

Denna form av Yoga börjar med en stunds ”landning” i dig själv och med lugnare och lättare fysiska övningar. För att sedan guida dig igenom din kropp med ditt sinne i en djup avslappning, denna form är en lugn Yoga för kropp och knopp när man behöver återhämtning och lyssna ”inåt” och mer meditativ.

YIN YOGA

Ying Yoga är som en mjukare stretch och som går djupare ner i bindväv, leder och ligament samt jobbar med medveten närvaro och avslappningsövningar. Yin Yoga är en långsam yogaform med ställningar som hålls under en längre period – för nybörjare kan det sträcka sig från 45 sekunder till två minuter, mer avancerade utövare kan stanna i en position i fem minuter eller mer.

Yin Yoga är stresslindrande på kroppens bindväv, senor, fascia och ligament – med målet att öka cirkulationen i lederna och förbättra flexibiliteten. Yin Yoga kan fungera som fördjupning av din träning. Yin Yogan kan motverka stress på bindväv, senor och ligament och hjälper till att öka blodcirkulationen i lederna. Den förbättrar också flexibiliteten och flödet av Qi i kroppen som är den universella livsenergin som finns i allt levande.

En mjuk och långsam Yogaform som alla kan utöva. Yin Yogan ökar din flexibilitet och ger dig lugn i både kropp och själ. Yin Yoga fokuserar på vila och avkoppling för musklerna, nervsystemet, bindväv och sinnet.

YANG YOGA 

Klassisk Hatha, kroppsställningar, andningskontroll, styrka och koncentation i fokus. Skapar energi och flöde med de klassika asanas, både liggandes, sittandes och ståendes ”Ha” betyder sol och ”tha” betyder måne.

Övningarna är kombinerade att samverka mellan sinne och kropp för att skapa balans och välmående.

För mer info om datum, plats, pris gå in under kontakt och fyll i formuläret eller maila mig på: info@lovebylpez.se