Yoga

YOGA

Ordet Yoga är sanskrit och betyder förening/balans och är en flera tusen år gammal tradition. Yoga i sin helhet syftar till att skapa balans mellan kropp och sinne. Yogan kommer ursprungligen från Indien. Yoga är en teknik för fysiskt, mentalt och andligt växande. Yoga är en hel vetenskap och det finns i dag en mängd olika förgreningar och stilar inom formen. Många förknippar Yoga med bara fysiska ställningar men Yoga är så mycket mer. Yoga är ett system där man genom fysiska ställningar, andningsövningar, avslappning samt koncentrations- och meditationstekniker kommer i en djupare kontakt med sig själv. Nedan kommer en kort beskrivning av vilka Yogaformer jag erbjuder.

.

MINDFULLNESS YOGA/MIND YOGA

Denna form av Yoga börjar med en stunds ”landning och andning” i dig själv och med lugnare och lättare fysiska övningar. För att sedan guida dig igenom din kropp med ditt sinne i en djup avslappning i en ”kroppsscanning”, denna form är en lugn Yoga för kropp och knopp när man behöver återhämtning och lyssna ”inåt” och mer meditativ.

.

YIN YOGA

Yin Yoga är terapeutisk och en långsam Yogaform med ställningar liggandes och sittandes som hålls under en längre period i ca 3-5 min ”normalt” – För nybörjare kan det sträcka sig från 45 sekunder till två minuter, mer avancerade utövare kan stanna i en position i fem minuter eller mer. Yin Yoga är stresslindrande på kroppens bindväv, senor, fascia och ligament – med målet att öka cirkulationen i lederna och förbättra mjukheten och släppa spänningar. Den förbättrar också flödet av Qi i kroppen som är den universella livsenergin som finns i allt levande. En mjuk och långsam Yogaform som alla kan utöva. Yin Yogan ökar din flexibilitet och ger dig lugn i både kropp och själ där vi fokuserar på vila och avkoppling för musklerna, nervsystemet, bindväv och sinnet.

.

HATHA YOGA/YANG YOGA

Klassisk Hatha Yoga, kroppsställningar, andningskontroll, styrka, balans och koncentration i fokus. Skapar energi, värme och flöde med de klassika asanas, både liggandes, sittandes och ståendes ”Ha” betyder sol och ”tha” betyder måne och balanserar dessa två energier. Denna Yogaform är mer fysisk krävande då det krävs både styrka, balans och fokus därav att jag kallar den Yang Yoga. Denna Yoga är mer aktiv med bl.a sol- och månhälsningar, styrka, balans och fokus ihop med andningen och avslutas med lugnare och avslappnande positioner. Övningarna är kombinerade att samverka mellan sinne och kropp för att skapa balans och välmående.

För mer info om datum, plats, pris gå in under kurser eller min blogg där kommer jag lägga ut work shops, klasser, retreats, events och kurser eller om du vill boka en separat klass för t ex en kick off, möhippa, konferens eller Yoga på din arbetsplats. Alla Yogaklasser anpassas efter nivå och behov. Gå in under kontakt och fyll i formuläret eller maila mig på: info@lovebylpez.se