Yoga

YOGA

Ordet Yoga är sanskrit och betyder förening/balans. Yoga i sin helhet syftar till att skapa balans mellan kropp och själ. Yogan kommer ursprungligen från Indien och flera tusen år gammal. Yoga är en teknik för fysiskt, mentalt och andligt växande. Yoga är en hel vetenskap och det finns olika förgreningar och stilar inom formen. Många förknippar Yoga med bara fysiska ställningar men Yoga är så mycket mer. Yoga är ett system där man genom fysiska ställningar, andningsövningar, avslappning samt koncentrations- och meditationstekniker kommer i en djupare kontakt med sig själv. Nedan kommer en kort beskrivning av vilka Yogaformer jag erbjuder.

.

MINDFULLNESS YOGA/MIND YOGA

Denna form av Yoga börjar med en stunds ”landning” i dig själv och med lugnare och lättare fysiska övningar. För att sedan guida dig igenom din kropp med ditt sinne i en djup avslappning i en ”kroppsscanning”, denna form är en lugn Yoga för kropp och knopp när man behöver återhämtning och lyssna ”inåt” och mer meditativ.

.

YIN YOGA

Ying Yoga är som en mjukare stretch och som går djupare ner i bindväv, leder och ligament samt jobbar med medveten närvaro och avslappningsövningar. Yin Yoga är en långsam yogaform med ställningar som hålls under en längre period – för nybörjare kan det sträcka sig från 45 sekunder till två minuter, mer avancerade utövare kan stanna i en position i fem minuter eller mer.

Yin Yoga är stresslindrande på kroppens bindväv, senor, fascia och ligament – med målet att öka cirkulationen i lederna och förbättra flexibiliteten. Yin Yoga kan fungera som fördjupning av din träning. Yin Yogan kan motverka stress på bindväv, senor och ligament och hjälper till att öka blodcirkulationen i lederna. Den förbättrar också flexibiliteten och flödet av Qi i kroppen som är den universella livsenergin som finns i allt levande.

En mjuk och långsam Yogaform som alla kan utöva. Yin Yogan ökar din flexibilitet och ger dig lugn i både kropp och själ. Yin Yoga fokuserar på vila och avkoppling för musklerna, nervsystemet, bindväv och sinnet.

.

YANG YOGA

Klassisk Hatha Yoga, kroppsställningar, andningskontroll, styrka och koncentation i fokus. Skapar energi, värme och flöde med de klassika asanas, både liggandes, sittandes och ståendes ”Ha” betyder sol och ”tha” betyder måne. Denna Yogaform är mer fysisk krävande då det krävs både styrka, balans och fokus. Denna Yoga är mer aktiv med bl.a sol- och månhälsningar,  styrkepositioner, balans och fokus ihop med andningen.

.

YIN & YANG YOGA

Här är passet uppdelat i två lika stora delar av både YIN & YANG för att skapa balans mellan de två olika energierna.

Yin-delen inleder passet som under ett normalt Yinyogapass. Denna inåtriktade, passiva yogaform använder vi för att hitta och uppnå stillhet och avslappning, både fysiskt och sinnligt. Vi sträcker ut muskler, stimulerar bindväv och leder; vi rensar och stärker kanaler som förmedlar livskraft (Prana, Qi) i kroppen. Samtidigt försöker vi släppa taget och hitta en inre stillhet, släppa distraherande tankar, vända vårt mentala fokus inåt.

Yang-delen avslutar passet, vi utför fysisk yoga med fokus på rörelse, styrka, värme och intensitet. Tanken är då att denna del ska vara den andras spegelbild. Vi återtar aktiv kontroll över kroppen, andningen och sinnet. De yogaformer som utövas här är blandade, huvudsakligen Hatha Yoga med sol- och månhälsningar, stående i balans och styrkepositioner ihop med andningen.

Övningarna är kombinerade att samverka mellan sinne och kropp för att skapa balans och välmående.

För mer info om datum, plats, pris gå in under kontakt och fyll i formuläret eller maila mig på: info@lovebylpez.se